YeniKrediNotlari.om

Ceviz Yetiştiriciliği Devlet Desteği Başvurusu ve Şartları 2021

Ceviz yetiştiriciliğine katkı ve destek sağlamak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen destek fonları ile popüler bir girişimdir. Ceviz, özellikle Türkiye’nin elverişli toprakları sebebiyle çoğu bölgede üretilebilmektedir. Türkiye ve dünyada tüketim ve satış potansiyeli öne çıkan ürünlerden biri olduğu için ceviz yetiştiriciliğine devlet desteği uygulanmaktadır. Devlet destekli kredilerin artması ve fonlanmasının temel sebebi gereksinim görülen ihtiyacın karşılanması için teşvik ve üretimin arttırılmasıdır. Uygulanan destek fonları ile ceviz üreticiliğinde büyük bir avantaj sağlanmakta ve üretim için olan ilgide bu oranda artmaktadır. Ceviz bahçesi kurmak pahalı bir iştir. Devlet tarafından sağlanan bu destekle üretimdeki masraflarınızın bir kısmını karşılanabilmektedir. Verilen devlet fonlarına alternatif olarak gerekli olacak maliyeti banka kredisi ile de gerçekleştirebilirsiniz.

Ceviz Yetiştiriciliği Devlet Desteğine Nasıl Başvurulur?

ceviz yetistiriciligi devlet destegi
bovbet giriş
Ceviz yetiştiriciliğine devlet tarafından verilen fonlara başvurmak için birtakım şartları yerine getirmek gerekmektedir. Öncelikle başvuru yapmak için, başlamak istediğiniz ceviz yetiştiriciliği üzerine bir proje örneği hazırlamak gerekmektedir. Ceviz yetiştiriciliği ile ilgili devlet yardımı talepleri il veya ilçelerin Tarım Müdürlüklerine yapılır. Projede toprak analizi için gerekli diğer faktörler de dikkate alınmalıdır ve analiz sonucunda arazinin uygunluk göstermesi gerekmektedir. Başvuran kişi aşağıdaki faktörlere dayanarak farklı oranlarda kredi fonu almaktadırlar.

  • Tarım arazisinin büyüklüğü
  • Hasat dikim sıklığı
  • Tarım arazisi için kullanılacak olan su ve elektrik sistemi
  • Üretilecek olan cevizin cinsi

Ceviz Üretim Maliyeti Ne Kadardır?

Ceviz üretimi için gerekli olan maliyet analizi yapıldığında ortalama olarak gereken maliyet hektar başına 2.000 TL’dir. Ancak meyveler yaklaşık 4 yılda hasat vermektedir. Bu sebeple üretimde oluşacak olan toplam maliyeti yaklaşık 15.000 TL kadardır.

Ceviz fidanları hemen hemen her türlü hava şartlarına dayanıklıdır. Dolayısıyla 1.800’dan daha fazla olan bölgelerde sıcaklığın uygun olduğu koşullarda üretim için herhangi bir sorun oluşmamaktadır. Ürün hasatının verildiği yıl, uygun şekilde bakım ve ekim işlemlerinden geçmişse yüksek verim ve kazanç sağlamaktadır. Aynı şekilde ekilen ceviz ağaçlarının yaşı ve büyümesi ile verim ve ürün kalitesi de artmaktadır. Bu bakımdan ceviz çiftçilerinin geliri her geçen yıl oranlı bir şekilde artış göstermektedir. İlk ekimden 18 yıl sonra incelendiğinde ise, bakımlı ve verimli olan ceviz bahçeleri 100 kg’dan fazla ürün elde edile bilinmektedir.

Ceviz Yetiştiriciliği Devlet Desteği Almak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

ceviz yetistiricili devlet destegi sartlari

Ceviz üretimi yapmak için birtakım koşullar gerekmektedir. Ceviz yetiştiriciliği devlet desteği almak için gereken şartlar aşağıda belirtilen şekildedir.

  • Ceviz yetiştiriciliği yapacak kişiler en az 5 dekar tarım alanına sahip olmalıdır.
  • Başvurulan tarım alanının tapulu olması gerekmektedir.
  • Ceviz yetiştiriciliği yapacak kişilerin en az 1 senelik Çiftçi Kayıt Sistemi üzerinde kaydının bulunması gerekmektedir.
  • Dikim yapılacak olan aşı ve sertifikasının bulunması gerekmektedir.
  • Tarım yapılacak arazi üzerinde sulama sisteminin bulunması gerekmektedir.

Ceviz Yetiştiriciliği İçin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Üretim sonucunda oluşan ürünün verimli ve kaliteli olması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Böylelikle ceviz yetiştiriciliğine devlet desteği sağlanması için sunulacak olan projede ve üretim aşamalarında önemli bir rol oynamaktadır. Bunlar;

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ