YeniKrediNotlari.om

İş Bankası Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

İş Bankası 2021 yılı için hesap işletim tutarı yılda iki kere 54 TL yani 108 TL olarak alınıyor. Ticari TL hesap kullanıcıları için ise İş Bankası hesap işletim ücreti 2021 yılı için ilk altı aylık dönem için 96 TL, sonraki altı aylık dönem için 120 TL şeklindedir. Toplamda ise 216 TL hesap işletim ücreti kesiliyor. Euro hariç diğer döviz türlerini kullanan ticari hesaplar için İş Bankası 2021 yılı itibariyle kullanıcılarından ilk altı ay için 81 TL ve son altı ay için 81 TL olmak üzere yıllık 162 TL hesap işletim ücreti kesiyor. Euro türünde döviz ile açılan ticari hesaplardan ise ilk 6 ay 97 TL ve son altı ay 97 TL olmak üzere 194 TL hesap işletim ücreti alınıyor.

İş Bankasının Müşterilerine Sunduğu Hesap Türleri Nelerdir?

is bankasi hesap turleri nelerdir
mariobet giriş
İş Bankası müşterileri için pek çok hesap türü oluşturmuştur. Bu hesap ve fon türleri şunlardır;

  • İş portföy robofonları: geleneksel olan yatırım fonları ile kıyaslandığı zaman portföylerindeki varlık dağılımlarını piyasanın değişen koşulları doğrultusunda değiştiren bir fon hesabı olarak nitelendirilir.
  • İş’te kadın hisse senedi fonu: Türkiye’de ilk defa kadınları iş hayatına atılmaları, yönetimde söz sahibi olmaları için oluşturulmuş yatırımlardır.
  • Kumbara karma fon: çocukların gelecekleri için yatırım yapabilmeleri amacıyla birikim amaçlı bir fondur.
  • 821 TEMA değişken fon: fon gelirlerinin bir kısmı ile çevre alanındaki sosyal sorumluluk projesine destek vermeyi amaçlar.
  • Vadeli altın hesabı: vadeli altın hesabı ile hem altının fiyat artışından yararlanabilir hem de faiz oranları getirisini altın olarak almaya yarayan hesap türüdür.
  • Vadesiz altın hesabı
  • Altın hesap makinesi
  • Vadeli TL mevduat hesabı: vadeli TL mevduat hesabı ile yapılan tasarruflar kazanca dönüşür.
  • Vadeli döviz hesabı: vadeli döviz hesabı ile yapılan tasarruflar kazanç olarak birikir.
  • Vadeli kumbara hesabı: küçük çocukların birikimlerinin toplandığı hesap türüdür.
  • Şubesiz mevduat hesabı: İşCep mobil bankacılık üzerinden, bankamatiklerden ya da internet bankacılığı üzerinden açılan mevduat hesabı ile birikim yapabilirsiniz.
  • Vadesiz TL mevduat hesabı: Türk lirası birikimleri için şubelerden hesap açabilirsiniz. Ayrıca internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden de hesabınızda işlem yapabilirsiniz. Havale ve EFT işlemlerinin de gerçekleştirebilirsniz.
  • Vadesiz döviz hesabı: döviz birikimleri için açılan bir hesap türüdür. Mobil bankacılık, internet bankacılığı, ATM’ler ve telefon şubesi aracılığı ile hesap üzerinden işlem yapılabilir. Ayrıca Swift aracılığı ile yurt içindeki ve yurt dışındaki banka hesaplarına döviz transferi yapabilirsiniz.
  • Vadesiz altın hesabı: altın türündeki yatırımlar için kullanılan bir hesap türüdür. Mobil bankacılık, internet bankacılığı ya da şubeler aracılığı ile vadesiz altın hesabı açtırabilirsiniz. Bu hesap içinde 0,001 gram ve katları miktardaki altınlar ile işlem yapabilirsiniz. Vadesiz altın hesabından işlem ücreti alınmaz.

İş Bankası Hesap İşletim Ücreti Alınmaması İçin Ne Yapılabilir?

İş Bankası hesap işletim ücretinin kesilmemesi için İş Bankasının sunmuş olduğu hesaplardan yararlanılabilir. Yasal olarak yapılan düzenlemeler ile birlikte hesap işletim ücreti kesilmeyen banka hesapları ise şöyledir; kredi bağlantılı sigorta ödeme hesabı, tüketici kredisi hesabı ve kredi kartına bağlı ödemelerin yapıldığı hesaplar, 28 yaş ve altı üniversite öğrencilerinin TL hesapları, kumbara fonu bulunan TL hesapları, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kapsamında emekli maaşı ödemesinin yapıldığı mevduat hesapları, ilk imza hesapları.

İş Bankası’nın hesap işletim ücreti uygulaması hakkında müşteri hizmetlerini arayarak, müşteri hizmetleri telefon numarası 0850 724 0724, ya da en yakın İş Bankası şubesine giderek bilgi alabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ