YeniKrediNotlari.om

2019 Kredi Kartı Nakit Avans Faizleri

Kredi kartlarının, doğru kullanımlarda sunmuş olduğu önemli avantajlar bulunuyor. Kredi kartları için sunulan bu avantajlar içerisinde en çok dikkat çekeni nakit avans sistemi. Nakit ihtiyacının ortaya çıktığı durumlarda, doğrudan kredi kartından para çekilmesine dayalı bir sistem olan nakit avans, çoğu zaman kurtarıcı olabiliyor. Fakat tabii ki bu noktada da bilmeniz gereken bazı detaylar var. Özellikle kredi kartı nakit avans faizleri konusunda bilgi sahibi olmanız lazım.

Elbette kredi kartı üzerinden çekilen nakit avans, zaman zaman hayat kurtarıcı olabiliyor ancak vatandaşlara tamamen faizsiz bir para verilmiyor. Geri ödemelerde mutlaka belli bir miktar faiz de ödemeniz gerekiyor. Ana paranın üzerine konan bu faiz miktarı konusunda bilgi verelim.

Kredi Kartı Nakit Avans Çekimi

Detaylara geçmeden ve faiz oranları hakkında bilgiler vermeden önce, kredi kartlarından nasıl nakit avans çekildiğine ilişkin bilgiler verelim. Bu noktada kredi kartlarından nakit avans çekimi gerçekleştirebilmek için, kartınızın bunu desteklemiş olması gerekiyor.

Kartınıza ve kullandığınız kartın bankasına bağlı olarak nakit avans miktarları ve durumu hakkında değişiklikler olabiliyor. Bazı bankalarda nakit avans miktarının çok daha yüksek olduğunu görüyoruz. Kredi kartına da bağlı olarak miktarda değişiklik yaşanabiliyor. Kredi kartınız Gold paket kartları olarak bilinen kartlar içerisindeyse, bu durumda limitinize yakın nakit avans çekimleri yapabiliyorsunuz.

Bunun dışında değişen bir diğer nokta ise vadeler. Kredi kartlarından çekilen nakit avansların vadelerinde de farklılıklar olabiliyor. Kartına göre nakit avans taksit sayısının 12 aya kadar çıkabildiğini ekleyelim.

Kredi Kartı Nakit Avans

Kredi Kartı Nakit Avans Faizleri Nasıl?

Kredi kartından nakit avans çektiğiniz zaman, dediğimiz gibi belli bir oranda faiz ödemesi yapmanız gerekiyor. Faiz oranları ise çok önemli bir değişiklik göstermiyor. Genelde bankaların ortak olarak belirlemiş oldukları bir faiz oranı var.

Ayrıca nakit avans faizlerinin belli oranda yüksek olduğunu da belirtelim. Kredilerle karşılaştırıldığı zaman çok daha yüksek bir faiz oranından söz ediyoruz. Dediğimiz gibi bankalara göre değişiklik göstermekle beraber ortak bir faiz oranı da var. Bu noktada 2019 yılı için açıklanan faiz oranlarının genelde %2 olarak belirlendiğini belirtelim.

Kredi Kartı Nakit Avans

Birçok bankada bu oran %2 olarak belirlenmiştir. Tabii ki belli kartlara göre oranların minimum seviyede değişiklikler gösterebileceğini de ekleyelim. Yukarıda dediğimiz gibi Gold, Premium gibi kartlarda biraz daha düşük faiz ve biraz daha yüksek nakit avans limiti karşımıza çıkabiliyor.

Faiz oranları bir yana vade durumları da merak ediliyor. Yine burada da genel bir vade oranı sınıflaması yapmak gerekiyor. Kredi Kartı Nakit Avans Faizleri %2 ve vadelerde genelde maksimum olarak 12 aya kadar uzatılabiliyor. Yine ek süre veren ya da vade uzatan kartlar yok değil. Ancak dediğimiz gibi bu kartların nadir olarak sunulduğunu eklemek gerekiyor.

Kredi Kartı Nakit Avans

Nakit Avans Ödemelerinde Sürekli Asgari Ödeme Yapmak Doğru Mu?

Burada bir detaydan daha söz etmek gerekiyor. Nakit avans ödemelerinde belli oranda aylık ödemeler çıkarılıyor. Tabii ki her ödemede olduğu gibi aylık ödemeler için asgari tutar belirlendiğini de belirtelim. Fakat sürekli olarak minimum ödenmesi gereken miktar şeklinde tanımlanan asgari ödeme miktarında borcu yatırmak doğru değil. Her 2-3 ayda bir, biraz daha yüksek bir miktar yatırmanız da yarar var. Aksi halde kredi puanınızın düştüğünü göreceksiniz. Bir sonraki nakit avans çekimlerinde sıkıntı ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Hatta kartın kapanması durumu bile olabilir.

Bakınız: 2019 Konut Kredisi Yapılandırma ve Bilinmesi Gerekenler

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ