YeniKrediNotlari.om

2017 Yılı Turkish Bank Kredi Faiz Oranları ve Kredi Hesaplama

Ülkemizde bankacılık sektöründe pek çok köklü kurum bulunurken, atılım halinde olan bankalar da mevcuttur. Türkiye piyasasına girdiği günden bu yana gelişimini sürdüren Turkish Bank, müşterilerine cazip kredi fırsatları sunmaya devam ediyor. Her geçen gün müşteri portföyünü genişletmeye devam eden banka, hem bireysel müşterilere hem de ticari müşterilere hizmet sağlamaya devam ediyor. Bankanın 2017 yılı için tayin ettiği kredi faiz oranlarına göz atarak örnek kredi hesaplamaları sunmakta yarar var.

Turkish Bank Eğitim Kredisi

Eğitim Kredisi kullanarak eğitim hayatındaki masraflarını karşılamak isteyen vatandaşlar için Turkish Bank bu imkanı sağlamaktadır. Banka, eğitim kredisi uyarınca müşterilerine 12 aya kadar vade olanağı ile geri ödemelerini yapma olanağı tanımaktadır. 12 aya kadar müşterinin tercih ettiği vade dilimi 3 ay, 6 ay veya 12 ay olabilecektir. Bu tercihlerin tamamı için banka tarafından belirlenen faiz oranı sabittir. Bu oran aylık yüzde 1,65 seviyesindedir.

Bankadan 10 bin Türk Lirası eğitim kredisi alarak borcunu 12 ay vadede geri ödemek isteyen müşteriler için aylık taksit tutarları 945 Türk Lirası’dır. Bir yılın sonunda müşterinin geri ödeyeceği toplam tutar 11 bin 400 Türk Lirası’dır. Ayrıca kredi kullandırımı esnasında müşteriden 50 Türk Lirası kredi tahsis ücreti tahsil edilecek, bu nedenle müşterinin eline 9 bin 950 Türk Lirası geçecektir. Bu örnekte kredinin müşteriye aylık maliyet oranı yüzde 2,0658 ve yıllık maliyet oranı yüzde 27,8089 olarak gerçekleşecektir.

Turkish Bank İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Yaz aylarının yaklaşması ile gerek tatil plan yapan müşteriler, gerek düğün yapacak vatandaşlar, diğer bankalara olduğu gibi Turkish Bank’a da ihtiyaç kredisi başvurusu ile gelmekteler. Turkish Bank ihtiyaç kredisi dahilinde müşterilerine 36 aya kadar vadeli olarak kredi imkanı sağlamaktadır. Bankanın müşterilerine sunduğu ihtiyaç kredisi kapsamında uyguladığı faiz oranı, tıpkı eğitim kredisinde olduğu gibi aylık yüzde 1,65 noktasındadır. Bu oran vade tercihine göre farklılık göstermemektedir ve bu düzeyde sabittir.

Turkish Bank ihtiyaç kredisi kapsamında 20 bin Türk Lirası kredi kullanarak borcunu bankaya 36 ay vadede geri ödemek isteyen müşterinin aylık sabit taksit tutarları yaklaşık 780 Türk Lirası olacaktır. 3 yılın sonunda müşterinin bankaya ödediği toplam ücret takribi 28 bin 100 Türk Lirası olacaktır. Bununla birlikte kredi edinimi esnasında müşterinin 100 Türk Lirası kredi tahsis ücretini peşin olarak bankaya ödemesi gerekmektedir. Bu ücret bir defaya mahsus olmak üzere tahsil edilmektedir. Daha uygun faiz oranlı ihtiyaç kredilerine buradan göz atabilirsiniz.

Turkish Bank Taşıt ve Tekne Kredisi Faiz Oranları ve Hesaplama Örneği

Araç alımı için yahut tekne alımı için plan yapan anacak bunun için birikimleri yeterli seviyede olmayan vatandaşlar için Turkish Bank cazip faiz oranlarından nakit desteği sağlamaktadır. Banka, taşıt almak isteyen yahut tekne almak isteyen müşterileri için aylık yüzde 1,40 faiz oranından finansman desteği sağlamaktadır. Bahse konu faiz oranı, 36 aya kadar vade tercihinde bulunan müşteriler için bütün vade seçeneklerinde geçerlidir.

Bankadan 30 bin Türk Lirası taşıt kredisi yahut tekne kredisi kullanacak müşteri, geri ödemelerini 36 ay vadede yapmak isterse her ay bin 117,35 Türk Lirası taksit ödemek durumundadır. Müşterinin yapacağı toplam geri ödeme tutarı 40 bin 374,60 Türk Lirası’dır. Müşteriden 150 Türk Lirası kredi tahsis ücreti tahsilatı ve taşıt rehin tesis işlem ücreti tahsil edilecektir. Müşterinin bankaya olan borcu bittiğinde, krediye konu aracın üzerindeki rehin kaldırılabilecektir. Müşteriden genellikle ayrıca kefil istenmemekte olup, araca konulan rehin yeterli görülmektedir.

Turkish Bank taşıt ve tekne kredisi kapsamında likidite edinerek taşıt ya da tekne alan müşteriler, aldıkları taşıt yahut teknenin kaskosunu yaptırmak durumundadırlar. Krediler dahilinde belirlenen faiz oranlarını değiştirme yetkisi tek taraflı olarak Turkish Bank’ta bulunduğu unutulmamalıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ