YeniKrediNotlari.om

2019 Kaç Kredi Puanı ile Ne Kadar Kredi Çıkar?

Kimi zaman acil bir ihtiyaç kimi zaman ise nakit sıkışıklığını gidermek için kredi ihtiyacı ortaya çıkabilir. Ne yazık ki kredi çekmek de sanıldığı kadar kolay değil. Yani her vatandaşın kolayca kredi çekmesi mümkün değil. Bunun için belli başlı şartların sağlanması gerekiyor. Krediler konusunda ilk dikkat edilmesi gereken kısım ise kredi puanı kısmı.

Bankaların kredi verirken, ilk değerlendirme yapacağı kısım kredi puanı oluyor. Bu zamana kadar yaptığınız olan ödemeler, bankalar ile olan ilişkiniz, maaş durumuna göre yaptığınız işlemler gibi birçok kriter için özet niteliğinde olan puanlar, Bahsine vatandaşların kredi miktarının belirlenmesinde de oldukça etkili. Burada en çok merak edilen konu ise kaç kredi puanı ile ne kadar kredi çekilebilir kısmı. Dilerseniz bu konunun detaylarına inelim.

Kredi Puanı Minimum Ne Kadar Olmalı?

Detaylardan ve puanın kredi miktarına ne kadar etki ettiğinden söz edeceğiz ancak önce puanın minimum olarak ne kadar olması gerektiğinden söz edelim. Kredi miktarı ne olursa olsun kredi çekebilmek için mutlaka belli bir puanın altına düşmemek gerekiyor.

kredi puanı

Burada hemen hemen her bankanın oluşturduğu rakam 1650 puan olarak karşımıza çıkıyor. Ödemelerin düzenli yapılması, daha önce herhangi bir ödeme cezası durumunun olmasıyla beraber bu puanı rahatlıkla yakalayabilirsiniz. Bir nevi kredi için bu değer sınır değer olarak değerlendirilmekte.

Puan ile Kredi Miktarı Arasındaki İlişki

Puanınız ne kadar yüksekse o kadar yüksek miktarda kredi çekebilirsiniz diye bir şey yok. Ne yazık ki bu kısımda farklı kriterler de var. Puan tek başına geçerli olan bir kriter değil. Peki neden puana bakılıyor?

Bunun nedeni ne kadar iyi bir müşteri olduğunuzu ortaya koymak. Puan, bu zamana kadar bankalarla olan ilişkinizin bir özeti. Yüksek puana sahip olan müşteriler için kredi onay süreci çok daha hızlı tamamlanıyor. Çünkü banka ödemeleri düzenli olarak yapacağınız konusunda bir kanaate varıyor.

kredi puanı

Puanın yüksek olması, yüksek miktarda kredi başvuruları için de oldukça önemli. Fakat burada önemli olan bir nokta daha var. Hane geliri. Bankalar puan kadar hane geliri için de değerlendirme yapıyor. Eğer hane geliri istediğiniz kredi miktarının aylık ödemesini karşılayamayacak düzeyde ise puanınız ne kadar yüksek olursa olsun bu krediyi almanız mümkün değil.

Belirlenen oran ise %70. Çekeceğiniz kredinin aylık ödemesi hane gelirinizin %70’den fazla olmamalı. Ancak bu şekilde krediye onay çıkacaktır. Peki, puan nasıl etkili?

Puan, karar kısmında etkili. Diyelim ki 30 bin TL kredi başvurusu yaptınız. Bu noktada hane geliriniz de kredinin aylık ödemesini karşılayacak düzeyde. Bunun yanında kredi puanı için de 1900 puan gibi bir puanınız var. Bu durumda banka, dakikalar içerisinde kredi için onay verecektir.

kredi puanı

Hem puanınız yüksek hem de geliriniz krediyi karşılayabilecek düzeyde. Fakat aksi durumda geçerli. Diyelim ki puanını yine 1900 puan. Fakat geliriniz kredinin aylık gelirini karşılayacak kadar yüksek değil. Ya da %70 oranın çok üzerinde bir rakam ortaya çıkıyor. Bu durumda puan ne kadar yüksek olursa olsun, banka sizin için kredi onayı vermez.

Gelir belgesinin istenmesindeki en önemli neden budur. Gelir belgesi üzerinden hane geliri ortaya çıkar ve bankalarda hem puana hem de gelir durumuna göre istediğiniz kredi miktarını değerlendirir. Burada seçilecek olan miktar değişiklik gösterebilir. Banka size bilgi verecektir. Mesela 30 bin TL değil ancak 20 bin TL kredi onayı alabilirsiniz.

Bakınız: Findeks kredi notum kaç olmalı ?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ