YeniKrediNotlari.om

Bankaların Kredi Faiz Oranlarını Mutlaka Karşılaştırın

Bankaların Kredi Faiz Oranlarını Mutlaka Karşılaştırın

Tüketici, taşıt veya konut kredisi çekmek istediğinizde kesin karar vermeden önce, gerek internetten, gerekse şube şube gezerek yaptığınız araştırmalarda, bankaların kredi faiz oranlarını mutlak karşılaştırmalısınız. Kredi çekmeden önce bütçenize uygun bir plan yapıp, üst limitinizi hesaplamanız daha sonra yapacağınız ödemelerin düzenli olması için elzemdir. Bu yüzden tüm bankaların kredi faiz oranlarını karşılaştırıp, kesintilerini ve dosya masraflarını öğrenip, kredi çekeceğiniz bankaya karar vermelisiniz.

Tüketici ya da ihtiyaç kredisi 48 ay vadeye kadar verilebiliyor. Konut kredisinde 360 aya kadar vade seçenekleri mevcut. Sitemiz sizler için tüm kredi oranlarını inceliyor ve güncelliyor. Hangi bankanın kaç ay vade ile ne kadar kredi verdiğini, masraflarını ve istediği belgeleri sitemizden öğrenebilirsiniz.

Konut Kredisi Faiz Oranları

Dünya genelindeki faiz artışlarına endeksli olarak konut kredisi faiz oranları ülkemizde de değişebiliyor. Mayıs 2017 itibariyle bankaların konut kredisi faiz oranları karşılaştırıldığında, maaş müşterilerine ve sadık müşterilere 0.80’e kadar düşük faizlerle konut kredisi kullandırılabiliyor. Genel olarak bankalarda bu tarih itibariyle yüzde 1’in üzerinde konut kredisi yok. En popüler hesaplama olarak 100 bin TL’lik bir konut kredisi başvurusunda şu an itibariyle ödenecek aylık tutar 1350 TL civarında. Bu krediyi 10 yıllık çekerseniz ödeyeceğiniz faiz 60 bin TL’yi geçiyor. Yani aslında 100 bin TL’ye mal ettiğinizi düşündüğünüz eviniz size 160 bin TL’ye mal oluyor. 10 yıl sonra evinizin değeri 160 bin TL’ye yükselmişse problem yok; ancak eviniz değer kaybetmiş veya yerinde saymışsa ne yazık ki evinizi beklediğinizden daha pahalıya almış oluyorsunuz.

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Tüketici kredisi olarak da bilinen ihtiyaç kredisi, bireysel olarak tüm ihtiyaçlar için çekilebilen en geniş kapsamlı kredi türüdür. Taşıt kredisi, emekli kredisi, bayram kredisi, borç birleştirme kredisi veya inşaat tamamlama kredisi gibi birçok türü olan ihtiyaç kredisinin faiz oranları da oldukça sık değişiyor. Ülkenin ekonomik yapısı ile de ilgili olan faiz oranları, işler iyiye gittiği sürece oldukça düşer. Ancak dünyada veya Avrupa’da yaşanan ekonomik krizlerin neden olduğu faiz artırımları ülkemizi de etkilemekte ve kredi faiz oranları birden yükselebilmekte.

İhtiyaç kredi faiz oranları düştüğünde kredinizi yeniden yapılandırmanız mümkün. Bu yüzden yüksek oranda çektiğiniz kredinizi, faiz oranları düştüğünde yeniden yapılandırmak için başvurmayı unutmayın.

2017 yılı Mayıs ayı içerisinde 1,12’lerden başlayıp 1,45’lere kadar çıkan ihtiyaç kredisi faiz oranları var mevcut. Bankadan bankaya değişen faiz oranlarını iyi inceleyip, kesintileri dikkate almak lazım.

Taşıt Kredisi Faiz Oranları

Beğendiğiniz bir taşıtı almak için yeterli nakit paranız olmadığında bankaların taşıt kredisi faiz oranlarını incelemeye başlarsınız. Faiz oranları aylık bütçenizi aşmayacak şekilde ise kredi çekmeye karar verirsiniz. Ancak sabit aylık giderlerinizi bir kenara ayırdıktan sonra kalan miktarın kredi taksitlerinizi ödeyip ödeyemeyeceğini iyi hesaplayın. Zira sonra ödemeler gecikebiliyor ve kredi notunuz düşebiliyor.

Taşıt kredisi de bir nevi ihtiyaç kredisi olduğu için maksimum vadesi 48 ay olmaktadır. Mayıs 2017 itibariyle, en düşük 1.08’lerde seyreden bir faiz oranını görüyoruz. En yüksek ise 1.25’lerde. Tabi bu krediyi çekerken kesintileri iyi incelemek lazım; çünkü bankalar genelde yan kuruluşları olan sigorta şirketlerine pahalıya mal ettikleri poliçenizi düzenlettiriyorlar.

Kredi Çekmek İçin Doğru Zamanı Bekleyin

Çok acil ihtiyaçlarınız dışında eğer bir yatırım yapacaksanız ve acil nakit para ihtiyacınız yoksa, yüksek faiz ile ev veya araç sahibi olmaktansa, bir müddet beklemek her zaman iyidir. Bankaların düzenlemiş olduğu kampanyaları takip edebilirsiniz. Sitemiz dönem dönem oluşturulan kampanyaların tümünü sizler için takip ediyor.

Kredi çekmek için en doğru zaman, aslında ödeme gücünüzün olduğu zamandır. Aylık kazancınızdan kesilecek kredi taksitlerinden sonra, standart yaşam şeklinizi çok fazla etkileyecek durumlara düşmemelisiniz. Asgari geçim giderleriniz her zaman öncelikli olmalı.

Faizler Neden Değişiyor?

Faizler bireysel olarak kredi notunuza ve ödeme gücünüze göre değişir. Genel olarak ise dünya piyasalarından bağımsız olmayan iç piyasanın genel gidişatına göre olumlu veya olumsuz şekilde etkilenebiliyor. Büyük ekonomilere sahip dünya devlerinin olası politik, askeri veya sosyal krizleri ekonomilerini de etkiliyor. Bu büyük devletlerle ticaret yapan tüm ülkeler önce dövizin yükselmesi ile başlayan süreci faizleri yükselterek tamamlıyor.

 

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ