YeniKrediNotlari.om

Ziraat Bankası Hesap İşletim Ücreti Ne Kadar?

Ziraat Bankası’nın hesap işletim ücreti tahsil ettiği aylar banka tarafından belirlenir.

Bankanın kendi web sayfasında yayınladığı hesap işletim ücretleri şu şekildedir:

  • 3 aylık vadesiz mevduat hesabı için hesap işletim ücreti 3 ayda bir 20 TL (BSMV dahil) (Ortalama 800 TL’nin altında bir hesap için)
  • 3 aylık vadesiz mevduat hesabı için hesap işletim ücreti 3 ayda bir dahil 7,5 Dolar (BSMV dahil) (Ortalama 300 Dolar’ın altında bir hesap için)

Hesap işletim ücreti uygulaması Ziraat Bankası’nda 31 Mart 2006 tarihinde işleme geçen bir uygulamadır. Bu uygulama TL ve diğer döviz cinsleri için geçerlidir. Operasyon ve işlem maliyeti olarak bankanın tahsil ettiği hesap işletim ücreti her hesap için alınmaz. Banka resmi web adresinde yıllık hesap işletim ücretlerini banka ve sigorta muameleleri vergisi dahilinde beyan etmiştir. Belirtilen tutarlar dışında hesabınızdan herhangi bir ücret kesilmesi mümkün değildir. Ziraat bankası hesap işletim ücreti ile ilgili daha fazla bilgiyi Ziraat Bankası şubelerinden ya da 0850 222 00 00 numaralı müşteri iletişim merkezini arayarak öğrenmeniz mümkündür.

Ziraat Bankası Hesap İşletim Ücreti Ne Zaman Kesilir?

ziraat bankasi hesap isletim ucreti ne zaman kesilir

Ziraat Bankası hesap işlem ücreti kesilen aylar mart, haziran, eylül ve aralık aylarıdır. Bu aylarda yılda 4 defa olmak üzere banka hesap işletim ücreti keser. Hesap işletim ücreti hesabınızdan bu aylarda kesilir. Belirtilen ücretler dışında kesinti yapılmaz. Eğer hesabınız döviz hesabı ise döviz cinsinden, TL hesabı ise TL cinsinden kesinti yapılır. Hesabınızda tahsil döneminde bakiye bulunmaması durumunda hesabınız izlemeye alınır ve para transferi durumunda işlem ücreti tahsil edilir.

Ziraat Bankası Hesap İşletim Ücreti Hangi Hesaplar İçin Alınmaz?

Hesap işletim ücretinden muaf olunan bazı durumlar mevcuttur. Bu durumlardan ilk hesabınızın maaş hesabı olmasıdır. Emekli maaş hesapları da hesap işletim ücreti alınmayan bir diğer hesap türüdür. Ziraat bankası hesap işletim ücretinden muaf olunacak diğer durumlar ise TL hesabı sahibiyseniz vadesiz hesabınızda 800 TL tutarında mevduat bulunmasıdır. 800 TL ve üzeri miktarlar için hesap işletim ücreti talep edilmez. Eğer Dolar hesabı kullanıyorsanız vadesiz hesabınızda 350 Dolar bulundurmanız durumunda da hesabınızdan hesap işletim ücreti alınmaz. Banka 350 Dolar ve üzeri için hesap işletim ücreti almaz.

Ziraat Bankası Hesap Türleri Nelerdir?

Banka müşterilerine çeşitli hesap türleri sunar. Bu hesap türlerinden ilki çeyiz hesabıdır. 18 yaşını geçmiş kişilerin kullanabileceği bu hesap tasarruf amacıyla açılır. 18 yaşından küçük kişiler için vasisinin izniyle çeyiz hesabı açılması mümkündür. Çeyiz hesabı yalnız TL bazında kullanılabilir.

Bir diğer hesap türü ise konut hesabıdır. 3 yıl vadeli mevduat hesabı olarak açılan bu hesap devlet katkısı ile birikim yapmanızı amaçlar.

Enflasyon korumalı vadeli hesap ise bir diğer hesap türüdür. 366 ya da 370 günlük vade ile açılabilen bu hesap sahibinin isteğine göre istenilen tarihte kapatılabilir.

Havuz hesap ise tüm bakiyelerinizi bir araya toplayabileceğiniz bir hesaptır.

Ziraat Bankası Vadesiz Mevduat Hesabı Nedir?

ziraat bankasi vadesiz mevduat hesabi nedir

Ziraat Bankası vadesiz hesapla fatura, kira, kredi ödemeleri gerçekleştirmeniz mümkündür. Bu hesaba otomatik ödeme talimatı vermeniz halinde ödeme tarihi geçmeden işlemleriniz gerçekleşmiş olur. Vadesiz mevduat hesabıyla havale, EFT işlemleri yapabilmeniz, nakit ihtiyacınız olması halinde Ziraat Bankası ATM’lerinden para çekmeniz mümkündür. Vadesiz hesabınızın kredili mevduat hesabına dönüştürülmesi mümkündür. Vadesiz mevduat hesabınızın 800 TL’nin üzerinde olması durumunda Ziraat Bankası hesap işletim ücreti ödemeniz de gerekmez.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ