YeniKrediNotlari.om

2019 Peşinatsız Ev Kredisi Veren Bankalar -1-

Ev almak hemen herkesin hayallerini süsler. Her ay ya da yıllık olarak kira ödemektense, kendi evinizin sahibi olmak çok daha avantajlıdır. Öyle ki kira gideri bir evin en önemli giderleri arasında gösterilebilir. Buraya kadar herkes hemfikir ancak ev almakta çok kolay değil. Hele ki günümüz şartları düşünüldüğü zaman ev almak için ciddi bir emek harcamak gerekiyor. Bu noktada vatandaşları en çok zorlayan ise peşinatlar. Ev için belli bir oranda Bahsine peşinat vermeniz gerekiyor. Kalan miktar için kredi onayı almak biraz daha kolay oluyor. Peki, elimizde peşinat yoksa? Peşinatsız Ev Kredisi nasıl kullanılır?

Peşinatsız Ev Kredisi Almak Mümkün Mü?

Aslında bankalar evin krediye uygunluk durumunu da değerlendiriyor. Özellikle yeni binalardan ya da yeni yapılardan alınan evler için krediye uygunluk durumu peşinata bağlı da olabiliyor. Dediğimiz gibi peşinat, aranan ve ayrıcalık sağlayan bir durum olsa da peşinatsız ev kredisi veren ya da bu alanda kolaylık sağlayan bankalar da yok değil. Aslında bu durum tam olarak yasalarla değişti.

2011 yılından öncesi için böyle bir durum söz konusu değildi. Evin değerinin tamamı için kredi kullanabiliyordunuz. Bu noktada yeni bir düzenleme çıktı ve 2011 yılından sonra belli bir oranda peşinat ödenmesi zorunlu oldu. %75’lik bir orana kadar konu kredisi sunulmaya başlandı. Bu durum sadece evler için de geçerli değil. Aynı durum iş yeri almak isteyen vatandaşlar için de geçerli oldu ve hatta iş yeri için kredi oranı %50 olarak belirlendi.

Yine de peşinatsız ev kredisi veren bankalar yok değil. Dediğimiz gibi düzenlemeye de uygun bir şekilde konut kredisi verilebiliyor. Tabii ki vatandaşların bunun için belli başlı şartları da yerine getirmesi gerekiyor. Başta alınacak olan kredi için belli taşınmaz garantisi sunmak gerekiyor.

peşinatsız ev kredisi

Kredi için Ne Yapmalıyım?

Eğer elinizde toplu bir para yoksa ve peşinatsız ev kredisi almak istiyorsanız, bu durumda mutlaka bir taşınmazı ipotek etmeniz gerekiyor. Bir evi ipotek olarak göstermeniz gerekecektir. Bu sadece ev değil ofis de olabilir. Taşınmazın illaki üzerinize olması da gerekmiyor. Eşinizin ya da çocuklarınızın da üzerine olabilir.

Burada sistemin işleyişi de belli. Öncelikle yasa gereğince size alacağınız evin değerinin %75’ine kadar konut kredisi veriliyor. Siz bu şekilde konut kredisi çekiyorsunuz. Geri kalan miktar ise göstereceğiniz taşınmazın üzerine çekiliyor. Bu da ihtiyaç kredisi olarak çekilecektir.

Böylece paranın tamamını kredi olarak çekmek mümkün oluyor. Örnek ile açıklamak gerekecek olursa, diyelim ki 100 bin TL değere sahip olan bir ev alacaksınız. Eliniz de nakit paranız yok ve peşinatsız ev kredisi çekmek istiyorsunuz. Yani evin tüm parasını kredi olarak çekmek istiyorsunuz. Bu noktada 75 bin TL gibi bir miktarı ev kredisi olarak çekebiliyorsunuz.

Konut kredisinin bu şekilde çekilmesinin ardından geri kalan 25 bin TL gibi miktarı da ihtiyaç kredisi olarak çekebiliyorsunuz. Fakat 25 bin TL miktarı için göstereceğiniz bir taşınmaz gerekiyor. Ödeme zorluğu çekilmesi gibi bir durumda ipotek gösterilen taşınmaz üzerinden işlem yapılıyor. Bu şekilde tüm parayı kredi olarak çekebilirsiniz. İhtiyaç kredisi olarak çektiğiniz miktar ödendikten sonra ipotek kaldırılabiliyor.

peşinatsız ev kredisi

Hangi Bankalar Veriyor?

Son olarak bu şekilde peşinatsız ev kredisi veren bankalardan söz edelim. Tabii ki her banka böyle bir desteği vermiyor. Bu konuda destek veren bankalar ise şöyle:

  • Garanti Bank
  • Şeker Bankası
  • Odeobank
  • Halk Bankası
  • Akbank
  • QNB Finansbank

Peşinat kullanmadan kredi çekmek konusunda bu yazımızda yer vereceğimiz bilgiler bunlar. Bu konu hakkında merak edilen bilgileri paylaşmaya devam edeceğiz.

Bakınız: 2019 Hibe Hayvan Kredisi Desteği Nasıl Alınır?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ