YeniKrediNotlari.om

2019 Faturalı Hatta Kredi Alma ve Detaylar

Kredi çekmek her durumda mümkün olmayabilir. Kredi alabilmek adına belli şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Özellikle 2019 yılında bu şartlar iyiden iyiye katılaştı. Bankalar kredi çekmek isteyenler için belli değerlendirmeler yapıyor ve kredi notu şartı getiriyor. Güncel kredi notu şartının 1650 puan olduğunu biliyoruz. Puanı yüksek olmayan ve kredi çekmesi mümkün olmayan vatandaşlar için ise alternatifler mevcut. Bunlardan birisi de Faturalı Hatta Kredi imkanı.

Son günlerde bir hayli popüler olan konulardan biri olarak karşımıza çıkan Faturalı Hatta Kredi, kredi puanınız yetmese bile kredi çekmenizi sağlıyor. Durum gerçekten böyle mi? Faturalı Hatta Kredi çekmek isteyen vatandaşların hangi konulara dikkat etmesi gerekiyor? Bakalım.

Faturalı Hatta Kredi Nedir?

Son dönemde çok popüler konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor olsa da aslında sanıldığı gibi bir durum söz konusu değil. Faturalı Hatta Kredi imkanı resmi bir işlem değil. Yani operatörler böyle bir şey sağlamıyor. Bunun yanında bankaların da böyle bir hizmeti yok.

Genel olarak bir kredi sisteminden söz ediyoruz ancak ortada resmi olarak kredi olmadığını da ekleyelim. Burada yapılan işlemler, hattınıza dahil cihaz almanız. Size hat üzerinden kredi vereceğini belirten firmalar, hattınıza dahil olarak cihaz satın alımı gerçekleştiriyor.

Faturalı Hatta Kredi

Alınan telefon ya da tablet ise peşin fiyatına satılıyor. Telefonun ya da tabletin piyasa değerinin biraz daha altına satıldığını görüyorsunuz. Bunun nedeni satışın hemen yapılması. Size nakit para veriliyor.

Genelde telefoncular ve telefon satışı yapan firmaların bu şekilde kredi verdiğini görüyoruz. Size telefonun parası peşin olarak ödeniyor ve siz hattınız üzerinden her ay cihazın parasını ödüyorsunuz. Bir nevi kredi taksitlerini ödemiş gibi oluyorsunuz. Burada dikkat edilecek olan çok nokta var.

Dolandırıcılara Dikkat!

Burada en büyük sıkıntı dolandırıcılar. Resmi bir işlemden söz etmiyoruz. Firmalar hattınıza göre cihaz alımı gerçekleştirebiliyor ve cihazın ücreti, belli bir komisyon miktarı alındıktan sonra size ödeniyor. Fakat bu sistemde dolandırıcılık çok sık karşı karşıya kalınan bir durum.

Özellikle sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşların bu şekilde kandırıldığını görüyoruz. Önerimiz sosyal medya üzerinden ve benzeri kanallar aracılığıyla bu konuda paylaşımlar yapan kişilere inanmamanız.

Faturalı Hatta Kredi

Gerçekten güvenilirliği teyit edilmiş olan firmalar varsa bunları değerlendirebilirsiniz. Bunun dışında internet üzerinden değil de doğrudan firma ile iletişime geçip, yüz yüze görüşme sağlamanız da oldukça önemli olacaktır.

Bu şekilde dolandırılma riskinizi en aza indirmiş olacaksınız. Fakat dediğimiz gibi çok fazla önerilen bir işlem değil. Genelde Faturalı Hatta Kredi üzerinden dolandırıcılık yapılabiliyor. Bu şekilde mağdur olan çok fazla kullanıcı var.

Ne Kadar Kredi Alınabiliyor?

Merak edilen bir diğer konu ise ne kadar para alınabildiği. Yukarıda belirttiğimiz gibi cihaz satışı yapılıyor. Yani çok yüksek ücretler beklememek lazım. Maksimum olarak 5 bin TL ile 10 bin TL arasında para verildiği biliniyor.

Fakat dediğimiz gibi adresin güvenli olacağına ilişkin bir garanti söz konusu değil. 2019 yılında bu şekilde dolandırıcılık haberlerinin bir hayli artış göstermeye başladığını tekrar belirtelim. Mümkünse bankalar gibi resmi kurumlardan kredi almak daha doğru ve güvenli olacaktır.

Bakınız: 0 Kredi Puanı ile Kredi Veren Bankalar 2019

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ